Lokal po „Kuchennych Rewolucjach” Magdy Gessler czyli „Chrupiąca Kalarepa”

Ilekroć jestem w Opolu zawze idę do lokalu „Chrupiąca Kalarepa”. To bardzo pozytywne miejsce. Już dziś emisja na TVN o godzinie 21:30. Bardzo podoba mi się koncept tego miejsca. Jest zdrowo i pysznie.

Wczoraj miałam okazję spróbować słynnych pielmieni z kaczym farszem. Do tego surówka z kalarepy ze śmietanką i koperkiem. Proste i smaczne. Wcześniej jadłam słynną zupę z kalarepy czyli #oberibę

Kalarepa to dość niedoceniane warzywo a dzięki tej koncepcji myślę,że wielu ludzi ją dostrzegło. W lokalu jest także menu dla dzieci (pielmieni) porcje dla dzieci, pyszny sernik , kawa, lemoniada czy świeżo wyciskany sok. W lokalu znajdziemy też opolskie piwo (także IPA) oraz wino. Idealna też na niedzielny obiad z rodziną.

Waro przyjść do tego lokalu!Ceny umiarkowane 🙂

Reklamy