Jestem osobą, która jako dziecko bardzo kochała słodycze. Na studiach przez pół roku nie jadałam mięsa jak również przeszłam metamorfozę nie jedząc cukru. Obecnie powoli schodzę z cukru. Trudno dziś znaleźć produkt w sklepie, który tego cukru nie zawiera. Jest on dostępny w wielu produktach.
Sama staram się unikać mięsa ale bliżej mi do fleksitarian niż do vegan póki co. Unikanie cukru jest bardzo trudne, Osobiście uwielbiam wszystko co jest zrobione z buraków i co jest kiszone. Nie muszę reklamować takich produktów. Mało kto nie robi kiszonych ogórków czy innych przetworów.
![](https://annlove.pl/wp-content/uploads/2019/11/spoon-2426623_640.jpg)
Jako dziecko byłam wręcz uzależniona od cukru. Jednak kiedy zdecydowałam, że nie będę jeść to się tego trzymałam. Obecnie jem mniej słodyczy lub prawie w ogóle (Zaznaczam,że powoli unikam cukru. Nie jest to drastyczne).Wszystko zależy od motywacji. Świat kusi nas słodkościami. Ogromnym wyborem cudów.
Jak nie jeść cukru w świecie pełnym pokus. Jak kochać jedną osobę w świecie gdzie każdy kusi? Można. Trzeba być świadomym siebie. Uwielbiam także buraki. To cudowne warzywa, które łączę z mozzarellą. Poza tym bardzo kocham gotować. Moje przepisy też będą w najbliższym czasie. Polecam każdemu wymagać czegoś od siebie. Nie jest to proste. Jednak warto spróbować.